WhatsApp%20Image%202020-08-12%20at%2012.
 
 
 

Povestea Noastra

Noi, cei din bucătărie

Pasiunea pentru această frumoasă meserie ne-a adus împreună pe 18 august 2009. De atunci, ne trăim viața împreună...

Andrea Santoprete , născut în Frascati, la 20 km de Roma, a moștenit pasiunea pentru arta culinară de la familia sa, mai ales de la mama și bunica sa.  Acestea pregăteau rețete tradiționale romane acasă la ele, precum și rețete ale marilor maeștri bucătari, vechi de secole.

Diana Maria Tantareanu, nascuta in Budila, la 18 km de Brasov, a făcut primii pași în lumea restaurantelor datorită familiei sale, care deține un cuptor de pâine în centrul localității. De aici provine dragostea ei pentru brutărie și pentru cele mai valoroase rețete tradiționale românești. Pentru realizarea acestora, folosea produse de cea mai bună calitate, provenite de la ferma familiei.

 În 2003 s-a mutat la Roma, unde a început să lucreze în restaurantul mătușii sale, la câțiva pași de Colosseum. Au trecut câțiva ani în care își consolidează cunoștințele despre bucătăria tradițională romană și cea italiană.

Pe 18 august 2009 ne-am întâlnit într-un club de golf de prestigiu din Roma, unde lucram amândoi, și am descoperit dragostea noastră comună pentru arta culinară.

Împreună cu bucătarul-șef Amedeo Zonetti (de la restaurantul Olio d'oliva din Roma), de la care am învățat profesionalismul și inspirația în meserie, am participat la diverse sesiuni de consultanță pe teritoriul roman, până când ne-am stabilit în regiunea Toscana.

Aici ne perfecționăm în rolul de bucătar-șef, gestionând bucătăria unui hotel de 5 stele (Castel Porrona relais), transmițând cunoștințele noastre celor mai puțin experimentați, asimilând diverse tradiții culinare, inclusiv toscan, napolitan și milanez.

Împreună participăm la stagii de dezvoltare profesională, având legături cu mari bucătari , cu stele Michelin, de pe scena italiană și internațională

  • În 2019 ne mutăm în frumosul oraș Brașov, unde avem norocul să întâlnim familia Trattorian, așa cum ne place să le spunem, oameni cu care împărtășim aceeași pasiune, cărora le-am pus la dispoziție profesionalismul nostru, gata să pornim împreună într-o nouă aventură.

​Calitate

  • Unul dintre cele mai importante criterii ale alegerii produselor este calitatea acestora. Prosciutto, Chianti, uleiul de masline, sosul pesto, pastele, toate sunt facute manual, pentru a reda savoarea traditionala a mancarurilor italiene.

Italia

  • Italia reprezinta un stil de viata aparte, transmis din generatie in generatie, o bucurie de a trai, de a transforma fiecare lucru intr-o experienta unica. Un stil de viata care se reflecta asupra bucatariei si ingredientelor folosite in ea. 

Autenticitate

  • Produsele noastre sunt alese cu mare atentie, producatorii lor fiind artizani din generatie in generatie, oameni pentru care a face mancare inseamna a pastra vii traditia si specificul provinciei unde s-au nascut si traiesc. 

Versatilitate

  • Daca doresti sa organizezi un eveniment deosebit sau sa incerci acasa ori in bistroul nostru, gustul unic al unui prosciutto autentic, sau, de ce nu, sa faci un cadou cu adevarat special, sa stii ca avem tot ce iti trebuie ba chiar mai mult!

Program 

deschis incepand cu luna Octombrie

 

CONTACT

Strada Michael Weiss 25, Brașov 500031

0770 224 488

 

Parteneri

cropped-16602313_370593309988964_1791785
  • Twitter
  • Facebook - Grey Circle
  • TripAdvisor - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

©2019 by Universul Horeca